Stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden
LUCAS ONDERWIJS

Innovatie

Lucas Onderwijs heeft innovatie hoog in het vaandel staan en verwacht van zijn scholen dat zij zich blijven ontwikkelen. De scholen van Lucas Onderwijs voldoen aan de wettelijke vereisten (basiskwaliteit), maar formuleren daarboven hun eigen pluskwaliteit. Extra aandacht voor bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, brede vorming, cultuur, sport, gezonde school of ICT. Onze scholen blijven zich ontwikkelen om alle leerlingen het best denkbare onderwijs te kunnen bieden.

 

Op het gebied van ICT is de afgelopen jaren flink ingezet. Zo is geinvesteerd in een goed glasvezelnetwerk voor scholen, en werken de meeste scholen (ook) met tablets, laptops of Prowise.

 

Een van de speerpunten uit de Koersbeweging 2022 is toekomstgericht onderwijs. En toekomstgericht onderwijs vraagt om innovatie en innovatiekracht. Om dit teweeg te brengen heeft Lucas Onderwijs, in samenwerking met de Hogeschool Leiden, twee opleidingen opgezet: de post hbo opleiding Onderwijs en Moderne Media en de teammaster Transitie in het Onderwijs met Technologie.

 

Daarnaast organiseert Lucas Onderwijs, met een aantal partners, jaarlijks de ITEM studiereis/conferentie naar de BETT-beurs in Londen.